tiistai 28. helmikuuta 2012

"Kreikka-katastrofilla iloinen kääntöpuoli Suomessa"

Sampo Pankki on jälleen julkisesti kusella ihmisten naaman suuntaan. Tällä kertaa Euro-katastrofilla on kuulemma positiivisia vaikutuksia suomalaisille.  Kyse on toki alhaisesta korosta, jota ehkä tilanteen toivottomuuden vuoksi joudutaan edelleen laskemaan yrityksenä elvyttää sinertävää maailmantaloutta.

Voiko näin viattoman oloisella taloustoiminnalla olla yhtään mitään sivuvaikutuksia, jotka eivät olisi pelkästään positiivisia ?

No kyllähän sillä joitakin, mutta ne eivät ihan vielä ole ehtineet Suomi-urpon kukkaroon.
Nämä ovat tulossa olevia, taloutta pelottavan rajusti moukaroivia rahareikiä, jotka juuri Sinun täytyy maksaa -olipa asuntolainasi korko mikä tahansa.

Vaikka Sampo Pankin tarkoitus on vain saada ihmisiä velkaorjiksi halvan velkarahan houkuttelemana ja puhaltaa näin ilmaa asuntokuplaan, on Sampo Pankki lopulta tavallaan oikeassa. On kiva, ettei asuntolainan korko nouse, kun näiden velkakuplan elvytysten maksattaminen kansalaisilla toden teolla kohta alkaa. Tulevat leikkaukset ja veronkorotukset kun luovat taatusti vähintään sen usean prosentin asuntolainakorkoa vastaavan vuosittaisen kulun ihmisten ja firmojen maksukykyyn, muista tulossa olevista yllätyslaskuista puhumatta.

Tästä mm. Sampo Pankki ei tietysti mielellään kerro, eikä se näy asuntolainalaskurin laskelmissakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti