lauantai 31. elokuuta 2013

Asuntorahastot haluavat sinun rahasi pelastamaan perustajansa.

Asuntosijoitusrahasto on asuntomanian uusin muoto. Tarkoituksena on putsata suomalaisten tileillä olevat säästöt ja pelastaa näillä suuria asuntomarkkinoiden toimijoita (sijoittajia, pankkeja, rakentajia) täydeltä tuholta asuntokuplan nyt romahtaessa.

Helsinginsanomien Marja Salmela on ylemmän tahon toimesta valjastettu levittämään evankeliumia, eli suoraan mainostamaan asuntorahastosijoittamista, paheksumaan painokkaasti ihmisten säästämistä tileille, pelottelemaan inflaatiolla ja maalaamaan ruusuisia kuvia rahastoihin sijoittamisesta:

"Suomalaisilla on erikoinen tapa makuuttaa miljardeja euroja pankkitileillään. Varsinkin näin mitättömien korkojen aikakaudella säästöt eivät tuota mitään. Päinvastoin talletusten arvoa murentaa inflaatio.

Nyt säästäjille on tarjolla ensimmäistä kertaa asuntosijoitusrahastoja, joita syntyi Suomeen myöhemmin kuin muihin Euroopan maihin.

Rahastoon pääsee sisään vaikkapa muutamalla kymppitonnilla. Kun varustautuu pitämään osuutensa vaikkapa viisi vuotta, sijoitukselle saa tasaista tuottoa, joka koostuu vuokratulosta ja asuntojen arvon noususta.

Asuntosijoitusosuus on yhtä huoleton kuin pankkitili, mutta toisaalta kulutkin voivat nousta suuriksi. Vuokralaisten valinnan ja vuokran perimisen hoitavat ammattilaiset.

Niin kauan kuin kaupungit eivät pysty tuottamaan tarpeeksi tontteja ja kaavoja kohtuuhintaisille kerrostaloille, vuokra-asuntojen kysyntä ylittää roimasti tarjonnan. Rahastojen kannattavuus on taattu, koska vuokrat nousevat, eikä riskiä asuntojen hintojen romahduksesta tarvinne pelätä. Jos asunnot kuitenkin alkavat halveta, asetelma muuttuu."Arvon nousu ja kaikki on siis lähes luvattua mannaa! Kummallisesti tekstiin on kuitenkin livahtanut sivuhuomautus "asetelman muuttumisesta", jos -eli nyt- kun hinnat ovatkin yhtäkkiä alamäessä.

Hesarin asuntorahastomainos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti